hemma igen

Hej på er alla

Nu är vi hemma igen efter en härlig julvecka i Sälen. Vi hade mängder med snö och det var ju en vit jul vi ville ha så vi är nöjda och glada. Vit jul har ju hela landet kunnat njuta av detta året. Jag kunde knappt tro mina öron när jag hörde att det hade kommit nästan en metersnö i Malmö. Jag kan inte minnas när vi hade en så vit jul här och just detta året så är vi inte hemma. Verkligen ironiskt.

Vintrigt värre!


Trist är att jag har lyckats dra på mig världens förkylning. Min näsa lyser som nosen på Rudolf av allt snytande. Men det är väl bara att räkna med när man bor 10 man i en stuga, det blir ju lite baciller som åker runt. Lägger man sedan till värme och kyla på det så vo´la en dunderförkylning blir resultatet.

Jag tänkte att jag skulle tipsa er alla som ska upp till sälen i vinter, att om ni ska köpa nya skidbrillor så gör det inte här hemma. Vi köpte skidbrillor till mig och stora sonen på stadium precis innan vi åkte men när vi kom till dalskidan där vi hyrde våra skidor så kostade de minst 100:- mindre per par där uppe. Så handla dem när ni kommer upp, iallafall om ni ska hyra på dalskidan annars vet jag inte hur priserna ligger. Men jag vet att precis innan man kommer in till sälen rundellen så finns det en stadium outlet och där kan man nog också köpa till bra priser. Vi hann tyvärr inte med att kolla av stället så jag vet inte så mycket om det men det stod 40-70% billigare på deras tält.

ha det gott på er


Alla samlar på något

Alla samlar vi på något... när jag var liten samlade jag på bokmärken, klistermärken, klippdockor och frimärke.

När flyttade hemifrån så samlade jag på grisar, jag hade ett helt bord fullt med porslinsgrisar. Sedan plötsligt en dag så tröttnade jag så tog jag bort allt och sålde dem på loppis. Och just den dagen råkade det vara en tant där som samlade på grisar och överlycklig köpte nästan alla. Vilken tur för henne och för mina grisar som kom till en uppskattade dem.
Efter det så hade jag en period utan att jag samlade på något, tror jag.

Tills för tre år sedan då jag sittandes på en strand i thailand insåg att sand... det kan man nog samla på. Tänk när man har kommit hem från semestern och visar bilderna eller filmen och samtidigt kan ta fram sanden och göra känslan mer tredimentionell. Så jag tog en liten påse och la i lite sand. Det var min första sand. Det var på Koh samui och stranden hette Maenam. Nu tre år senare har jag sand från 9 olika stränder, de flesta i thailand. Och vilken skillnad det är från sand till sand! Ljus, mörk, len, grov, hård, mjuk.... av de sand som jag har så är ingen lika. Och det bästa med allt är att det finns mängder med ny sand som bara väntar på att jag ska komma!


Min sandsamling.


RSS 2.0