Veckans drömresor topp5

Här kommer min just nu top 5 lista på resor som jag vill ha gjort innan jag kilar vidare. Jag är rätt så ombytlig därför får den heta veckans, för nästa vecka kan det vara ngt annat som gäller.

1: Maldiverna
Denna plats är jag säker på att den kommer att toppa listan tills jag har har varit där.

2: Kryssning i karibien
Tänk att få kryssa i karibien med världens största kryssningsfartyg.
 

3: Safari i afrika
Jag kommer troligtvis inte att våga åka på en safari. Jag är ju rädd för allt vad kryp heter och boende i hyddor så finns där nog en hel del. Men jag tror att det är en ortolig upplevelse. Jag kanske vågar när jag blir mer vuxen.

4: Kinesiska muren
Kinesiska muren är det ända bygget på jorden som man kan se från månen. Imponerande eller hur? Hit skulle jag verkligen vilja komma och höra historiens vingslag.


5: Taj Mahal
Detta underbara bygge i Agra i norra Indien som byggdes av en mongulhärskade som hette Shah Jahan som ett mausoleum till sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. 2007 valdes Taj Mahal till ett av jordens sju nya underverk. Efter en stor omröstning i flera länder.

Vilka är era "måste åka till platser"?


Skiduthyrning

Om det är någon av er som ska till sälen på skidsemester så vill jag bara ge ett tips som för vår familj har sparat en hel del pengar.
På väg till Sälen brukar vi hyra våra skidor nere i byn på ett ställe som heter Dalskidan www.dalskidan.se
istället för uppe i Lindvallen där vi hyr stugan.
De har bra service, är trevliga och det går att förboka på nätet så man bara hämtar det.
Detta lilla gulliga ställe ligger nere i byn innan man svänger vänster i rundellen över älven upp till sälen.


Jag har gjort en jämnförelse med Dalskidan och skiduthyrningen uppe i lindvallen.
I båda fallen har jag tittat på uthyrning i 5-8 dagar och alpinpaket( skidor, stavar, pjäxor) hos dalskidan ingår även hyra av hjälm för de som vill ha.
tilläggsförsäkrings pris inom parantes.
Här ser ni resultatet:
                                     Dalskidan:                 Lindvallen:
barn upp till 7 år             290:-(50)                   420:-(60)
Ungdom upp till 15 år      430:-(50)                   545:-(60)
Vuxen nybörjare             540:-(50)                   685:-(80)
Vuxen medelåkare          700:-(50)                   895:-(80)
    Vuxen avancerad            860:-(70)                   1050:-(120)

På vår familj som består av en vuxen nybörjare, två vuxna medelåkare och en ungdom så tjänar vi 650:-!        Har man takbox är det bara att lägga upp dem där. Det har inte vi utan vi lägger dem emellan oss i bilen och åker lite trängre sista 10 minutrarna. Det brukar funka hur bra som helst.   
    

Skida lugnt!


Packningstips

Ett restips som hjälper till att få plats med mer i resväskan.
Vi brukar köpa Saxån handdukar på IKEA innan vi reser. De är redan ihoprullade och tar nästan ingen plats. Priset är ju bara 29:-. Det enda man egentligen behöver handduk till är ju på standen. På hotellrummet finns alltid handdukar till duschen och händerna.
När vi sedan ska packa för hemresan så slänger vi dem, och så blir det mer plats till det som man har shoppat. Det som oxå är kul är att man då kan flippa ut med lite mer färgglada handdukar och alla i familjen kan få välja sin favorit färg. Det gör ju inget om de inte matchar under en kort semesterresa.
Vilken färg är din favoritfärg?


Absoluta favoriten

Jag tänkte tipsa om min absoluta favorit när det gäller hemsidor om thailand.
Den heter www.thailandresor.se
Här kan man läsa om allt som rör thailand. Resmål, kultur, boende,hur man tar sig hit och dit, maten, kartor fakta bilder och mängder med andra saker.

Jag brukar alltid först titta här när jag söker ngt hotell. Om jag sedan vill dubbelkolla om priset på hotellet som jag sökt på finns billigare ngn annanstans så googlar jag på det men det brukar sluta med att jag bokar det via thailandresor. Det har aldrig varit något problem med betalning eller bokningen. Det som också är bra är att men kan läsa vad andra resenärer tycker efter att de har bott på hotellet. Och man kan få en hint om det är det man söker. 
Bakom sidan ligger en resebyrå i Stockholm så om man vill kan man ringa dem så sätter de ihop en resa efter ens önskemål.
Sidan är väldigt enkel att navigera sig på och man förstår upplägger direkt.
De har även bra koll på erbjudande hos olika flygbolag och brukar lägga in dessa på sin hemsida.

De ger även ut ett resemagasin som heter Thailandmagsinet. Det kan var lite svårt att hitta, men de stora tidningsaffärerna har det.Det kanske blir en thailandresa nästa gång!
Boktips

Jag skulle vilja så ett slag för en kul bok som heter:
Charter-så funkar det., en humeristisk reseguide.
Han som har skrivit den heter Åke Persson.

Han har på ett mycket roligt sätt lyckats fånga alla olika steriotyper som man kan träffa på i resans värld. Alla problem som uppstår eller som kan uppstå eller som man själv uppstår. Han berättar även ingående om våra resevänner, var de kommer ifrån och hur man kan se var de kommer ifrån.

-För visst är det väl sanning att tysken lägger sin handduk på solstolen vid poolen redan innan solen har gått upp och sedan ser man inte röken till honom förren efter lunch eller att vi svenskar särskilt bland par har en oskriven lag om att vi måste göra oss bekanta med någon annan svensk företrädande vis ett annat par, under vår vistelse till charterland. Ve den svensken som inte kommer hem med adressen till Ulla och Bertil i skara eller Melker och Lisa från kungsholmen. Och det är ju kanske ngt som man kan känna igen sig själv i. Han berättar också om vad charterland är, var det ligger och om man vet om man har varit där.

Jag kan bara konstatera att i charterland har jag varit många gånger och jag har njutit varje gång!Ett hett boktips att ligga och småle åt på semestern eller som uppvärmning inför nästa resa. 


 Drömresmål

Maldiverna!
Bara sug på namnet. Maldiverna...Detta är ett av mina absoluta drömresmål. Det är den första platsen jag tänker besöka när vi har vår första långsemester utan barnen.
 
Det som fascinerar mig med denna platsen är naturligtvis den vita sanden som gjord för att bara sola och promenera på. Det blå havet som gjort för att bara bada och snorkla runt i och hälsa på alla fiskarna.. Och lugnet som gjort för att bara få vara, ingen stress, ingen tid, ingen planering!

Men också det faktum att ögruppen Maldiverna som består av 1192 st öar varav ca 200 är bebodda varje år blir mindre och mindre. Vattennivån har på det senaste århundradet stigit med 20cm, det kan låtas lite men med en högsta punkt på 2,3 meter över havsytan så är 20cm en hel del.  Så om något århundade kommer det kanske inte finnas ngt Maldiverna att besöka. Kanske därför inte konstigt att det har hamnat överst på min "länder jag måste besöka"- lista. 

Jag har även hittat mitt dröm hotell:
http://www.kuredu.com/index.aspxEller vad säger ni... vill man inte bara ta av sig skor och strumpor och slänga sig in i bilden!. Åhhhh....jag själv blir iallafall ännu mer ressugen bara genom att skriva om det här!

Och för er som gillar mer fakta än bara känsla om eventuella resmål kommer här en liten faktaruta om Maldiverna:

Huvudstad - Male
Språk - dhivehi
Statskick - republik
Valuta - rufiyah
Nationaldag - 26 juli blev självständigt från Storbrittanien 1965
Religon - islam


Maldivernas flagga.

Simma lungt!


Rea på airasia

Nu gäller det att passa på!

Flygbolaget air asia skänker bort gratis flygbiljetter (man behöver bara betala avgifterna) till 70 olika destinationer i asien.
Air asia är ett jättebra flygbolag med nya frächa flyg, vi har åkt med dem flera gånger och det har aldrig varit några problem eller förseningar.

Erbjudandet gäller så här:
Book from 11pm, 10 Nov – 11pm, 14 Nov 2009 | Travel from 1 May – 30 Oct 2010

Jag vet inte om de är asien tid men isåfall ligger de 6-7 timmar före och man borde kunna boka om ngn timme. Här gäller det att hänga på låset.

Vi har redan bokat våra inrikes flygresor till sommaren  (chiang mai och surathani)..... trisst!!!

Men om det är någon där ute som har tänkt röra sig i asien nästa sommar så passa på, det blir inte billigare än så här!http://www.airasia.com/site/my/en/promotion.jsp?reference=rr097Ännu mer lågpris

Jag hittade denna hemsida idag och blev jätteimponerad. Här snackar vi riktigt lågpris. Dessa två vännerna har tänkt att resa jorden runt utan att det kostar dem en enda krona!
Så här skriver de på sin hemsida:

Vi är två vänner på ett galet uppdrag: vi ska ta oss Jorden Runt för 0 kr! Vi får göra vad som helst så länge det inte involverar pengar, vilket innebär att vi inte kan betala för varken mat, bostad eller resor. Vår enda chans att ta oss jorden runt är om Ni hjälper oss, och i utbyte vill vi självklart hjälpa Er. Vi vill sprida ett budskap där gästvänlighet, förtroende och respekt spelar huvudrollen, och visa att ekonomiska kriser, krig och misär till trots, så finns det alltid hopp så länge vi hjälper varandra. Följ vår resa runt jorden, och vill Ni hjälpa oss på vägen, maila oss på doingtheworld@gmail.com. Vi ses!

Adressen till deras hemsida är:
www.doingtheworldforfree.com

Jag har varit inne och kollat av dem längs med vägen och de verkar må bra och träffar många nya vänner.
Hjälp dem att sprida deras budskap till vänner och bekanta jorden över, det hade varit roligt om vi kunde hjälpa dem hela vägen runt jorden!
Ha det gott på er och glöm inte krama er pappa idag.


 Bilden visar de modiga resenärerna Jenny Lester Strååt och Kristopher Heikka.


billigt flygbolag

Jag har ett tips för er som tänker göra slag i saken och åka iväg på en kort tur i europa. Flygbolaget Wizz www.wizzair.com är ett lågpris bolag som flyger från Malmö, Göteborg och Stockholm ut i Europa. Deras resor är riktigt billiga! Jag sökte på en t/r resa Malmö- Prag i jan och fick fram ett pris på 198:- t/r. Deras urval från Sverige kanske inte är det största men det finns chans till byte på flera platser. Jag tror oxå att man behöver vara noga med att läsa igenom texten på deras hemsida så att man vet vad som igår och inte i priset.

Detta kanske inte är ngt alternativ om tiden är viktigare än pengarna eller om man har en tid att passa. Jag har själv inte åkt med dem så jag har inget att säga men när jag har googlat på dem får jag följande från deras resenärer:
-Jag har åkt med Wizz air ett antal gånger och tycker att det är ett okej flygbolag.
-Wizzair är SKIT! De har kamikazee piloter som startar ett plan fast de inte borde göra det.
-Flög med Wizzair för ca 20 gången idag. Resan gick Skavsta - Gdansk, smidigare än någonsin.
-Allt OK förutom 1 tim försening på hemresan p.g.a väderproblem.
-Det värsta jag någonsin varit med om. Nedresan försenad med 5 timmar.
-Jag har flugit med Wizzair flertalet gånger. Har bara positivt att säga.

Åsikterna är hämtade från www.reseforum.se där finns en lång lista med positivt och negativt att läsa om...

Det man inte ska glömma är att det är ett lågpris bolag med väldigt låga priser vilket gör att någonstans måste de ju spara in.

Men om man känner att man har tid och lust för en resa men inte är så låst med tidpunkter så kanske wizzair kan vara ett alternativ.
Världens bästa shopping

Äntligen är ett nytt nr av Allt om resor ute!
I detta nummer har de bla ett reportage från 9 olika storstäder som de kallar världens bästa shopping.
Man ger tips på bra prisvärt boende, köpcentrum men även små butiker med lite egna speciella produkter. Tipsen kom från svenskar som är boende eller har bott i respektive stad och därför var de inte de vanliga utan lite mer insidetips på platser som man kanske inte annars hade hittat till.
Snacka om att jag blev sugen på en långweekend innan jul för lite mysig julklappsshopping. Och det kändes som tipsen skulle kunna hjälpa en att hitta just den speciella julklappen till just den speciella personen som man febrillt brukar leta efter. Tyvärr har jag nog varken tid eller möjlighet att få till en sådan men jag kommer absolut att spara tidningen för till våren blir det nog en resa.
De städerna som de hade med var: Bangkok, New York, Amsterdam, Paris, Berlin, Reykjavik, Barcelona och Helsingfors och London.
Och en vårdag i solgasset på ett torg med en Latte i ngn av europas storstäderna är ju verkligen något som man känner att man kan längta till. 


Välkommen till min nya blogg!

Hej alla vänner och blivande.
Välkommen till min blogg. Jag har ett brinnande intresse för allt vad resor är och vad som finns att upptäcka i den stora världen utanför. Jag hoppas att jag ska kunna förmedla mitt intresse på ett roande och lättsamt sätt. Även kunna få inspirera och delge er det som jag hittar när jag lusläser allt vad jag kommer över.
Om jag inte behöver informationen idag så vet man inte, jag kan ju behöva den i morgon.
Det hade även varit trevligt om ni som läser kan fylla i om det är ngt som ni vet och på så sätt kan vi hjälpa varandra att kunna hitta och planera för våra semestrar som vi så väl behöver.
 Så nu var det första inlägget avklarat, tack för mig för denna gången vi hörs


RSS 2.0