Vi hann även med att gå på spa.

När vi nu var ute och reste så tänkte vi skämma bort oss lite extra. Så vi bokade in oss på ett underbart asiatiskt spa som heter: Zen asian wellness


Vi bokade våra behandlingar redan hemifrån. Carina tog: backspecial + foot och jag tog: ceremoni of skin + facelebration. Våra behandlingar varade i 120 minuter och det var helt underbart efteråt.


När vi kom dit så fick vi vars ett skåp att låsa in våra kläder i och tillgång till dusch. Sedan var det bara att byta om till papperstrosor, badrock och slippers. Vi fick sitta ner i en lounge och blev bjudna på avslappnande te för att komma i stämning. Hela stället andades lugn och ro och det kändes nästan som att man inte ville prata för att inte förstöra känslan.

 

Jag har aldrig gjort ngn kroppsbehandling innan så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig.

När jag kom in i rummet så var det en brits som var helt inplastad med gladpack. Jag tog av mig morgonrocken och lade mig på britsen sedan blev jag peelad över hela kroppen. Det var en konstig känsla att ngn masserade in hela kroppen i goja och även brösten. Både framsida och baksida. Jag fick verkligen anstränga mig för att vara ngtsånär avslappnad.

När jag var helt insmord i klet så blev jag inpackad i plasten och det kändes som jag låg i en puppa. Under tiden som kletet gjorde sin verkan så fick jag en ansiktsbehandling och en ansiktsmassage. Jag som tycker det är jätteobehagligt att bli kletig av degen när jag bakar var nu inkletad från topp till tå och dessutom inplastad så att jag inte kunde röra mig. Jag andades genom näsan för att inte få in klet i munnen men insåg tillslut att jag behövde andas genom munnen pga att hon masserade runt min näsa och jag fick ingen luft. När hon var färdig med ansiktet så blev jag utplockad ur plasten (som var alldeles immig) och fick gå ut och duscha av mig. Vilken befrielse! När jag kom tillbaka så avslutades det hela med en härlig massage.

 

Efteråt så kändes det jättebra. Skinnet var jättemjukt och jag var så lugn och varm ända in i benmärgen. När vi var påklädda och klara så fick vi sitta ner och dricka en till kopp te och njuta en stund till av lugnet.

Efter det så orkade vi inte så mycket utan gick bara hem och åt middag på vår favoritrestaurang. Och tog det lugnt…… eller javisst ja, vi handlade med oss tjeckiens nationaldryck – Absint för det hade ingen av oss smakat.Det var ingen höjdare! Så vi drack upp det sista av vinet från förra kvällen, såg på tv och löste korsord tills ögonen gav upp och vi somnade väldigt till freds i sinnet.

 


Jag har varit på opera.....

Första gången i mitt liv har jag varit på opera och var ska man göra sin debut om inte i operastaden Prag .

 

Vi var på en opera som heter Cosi fan tutte. Och är en opera av Wolfgang Amadeus Mozart.

 

Cosi fan tutte betyder "Så gör de alla" och handlar om två unga män som slår vad om att deras flickvänner aldrig skulle kunna bedra dem. De bestämmer sig för att göra allt som står i deras makt för att bevisa saken men lyckas istället bevisa motsatsen. De dras in i en härva av illa maskerade förförelser och hastigt påkomna lögner. Innan solen har gått ner denna händelserika dag har kroppar mötts och förtroenden och löften bytt ägare. Den hade premiär för första gången 1790 i österrike med Wolfgang själv som dirigent.

Fast den är så gammal så verkade den väldigt modern och den hade kunna vara skriven i nutid.

 

Eftersom jag inte varit på opera innan så visste jag inte riktigt om jag skulle gilla det eller somna……..Jag somnade inte. Det var en helt underbar teater som vi var på och vi hade fått en egen balkong på andra våningen och näst närmast scenen. Teaterhuset hette Prague state opera och det var så fint där. Jag hoppas att bilderna kan ge er lite hum om hur set såg ut. Det finns inga rundvandringar på denna operan utan enda sättet att få komma in är att se en föreställning.

 

Sången var på italienska men det fanns text på väggen ovanför scenen både på engelska och tjeckiska så det var lätt att hänga med i handlingen. Emellanåt kunde det kännas som att det var lite segt med samma sång (samma text) väldigt länge men tiden gick ändå fort. Jag kanske inte blev en operafan men jag ångrar inte att jag har varit där för det var en helt ny upplevelse och det var så vackert där så jag är verkligen glad att vi gjorde detta.

 

Så har ni aldrig varit på opera innan och får chansen så tveka inte, speciellt inte om det är på ett vackert operahus någonstans i världen.

 

Tack Carina för att du kom med denna idén!

 

Kram till er alla


Prag som stad.

Trots att vi inte fick det vårväder som vi hade önskat så var vår kortweekend i Prag ändå över förväntningarna. Det är en helt underbar stad.

Vårt närmaste shoppingcenter.

Den har många shoppinggallerier, små butiker och fina hantverksbutiker. Tyvärr var det inte så billigt som vi hade önskat. Det var väldigt mycket märkesbutiker där priserna var samma eller mer än hemma. Men det fanns guldkorn också om man letade. Bla hittade jag ett par jättefina vårskor för ynka 50:- kr. Det fanns även Marks&Spencer som var trevligt att shoppa på. Och så fanns det så klart alla de vanliga butikerna som H&M, Zara, New yorker ect.

 Extra mysigt var det att gå i gamla stan, där många av hantverksbutikerna (glas, keramik, trä produkter) låg.

Ett litet torg i Gamla stan.

Över allt i Prag fanns det många goda och prisvärda restauranger och kaffeér. Man blir både hungrig och fikasugen när man går ut och in i affärerna och då fanns det mycket att välja på.


Vi blev väldigt förvånade över hur trumpna och sura de flersta affärsbiträdena var. Vi kände oss oftast inte särskilt välkomna och frågade man något så var man mest till besvär. Det fanns så klart undantag och då blev man nästan förvånad. Det kan bero på att de flesta inte hade så bra engelska och därför tyckte att det var jobbigt att hjälpa till. Men men den stora turiststömmen som Prag har så trodde vi iallafall att de skulle vara vana vid turister. Men de verkade mest bara trötta på oss. Synd.

Det var också väldigt fina hus överallt och man fick nästan nackspärr när man gick och tittade upp mot husen för att inte missa något fint.

Otroligt fina bilder på husen.


Vi var naturligtvis på några kända turistfällor som Astronomiska uret och Karlsbron.  Vi hade kanske inte bästa kollen på vad som fanns att titta på men det fanns gott om turistgrupper överallt så när man såg någon grupp med guide som stannade och fotograferade så gjorde vi också det.  Så vi har en del turistfällor fångade med kameran men vi vet inte riktigt vad det är. Det blir till att ta fram guideboken och lusläsa så man vet vad man ska skriva under bilderna i fotoalbumet.

Promenad på Karlsbron

 Vi var ju även på Spa och på Opera mer om det kommer i andra inlägg men båda dessa upplevelser var vi också supernöjda med.

Astronomiska uret.

 Ha det gott på er


RSS 2.0