Resan började i Bangkok

När vi landade i Bangkok så hade vi bokat in oss på ett hotell som ligger nära flygplatsen, vi bodde även där förra året och redan då blev vi förundrade över hur man kan få ett så fint boende för nästan inga pengar alls. 
 

Det heter Thong Ta resort och spa. Det ligger visserligen inte i city och det finns ingen shopping precis runt knuten men god mat på hotellets restaurang och en liten promenad till ett supermarket för inhandling av lite dricka och snacks räcker långt för en övernattning.

Personalen är jättetrevlig och hotellrummen stora (en dubbelsäng och en bred enkelsäng) och fina. Toaletten (ni vet ju min noja) är jättefin. Ac, hämtning/ lämning på flygplatsen och frukost ingår i priset 900bath, just nu 210:-. Snacka om kap!!

 

Väl hämtade och mottagna av personalen. Installerade vi oss och åt middag – vår första phad thai och singha! Sittandes i värmen och bara njöt.

Nu var vi äntligen framme. Mätta och belåtna gick vi sedan till en supermarket och köpte lite att dricka och lite snacks. Resten av kvällen spelade vi kort och pratade. Sedan somnade vi gott.

 

De gånger vi har varit i Thailand har vi rest runt mycket och för att inte lägga så mycket tid på långa resdagar så har vi flugit inrikesflyg. Och då har vi åkt med Air asia. Så även denna gång.

Detta flygbolag kan jag varmt rekommendera. Deras flygplan är väldigt fräscha och känns nästan som nya. Det är det klart finaste flygen jag har åkt. De har bra service. Deras hemsida är lätt att boka på, man kan boka extra bagagevikt, sittplats och även boka sin mat. Och de har fantastiska priser. Vi var sex personer som åkte Chiang mai T/R med förhandsbokade platser och mat så betalade vi….. 1360:- för alla 6!!!! Det är helt otroligt.

 

Vi åkte senare på resan mellan bangkok- surathani när vi skulle ner till koh samui och då bokade vi inga platser och ingen mat och då blev det 900:- för alla 6!!

 

Spända av förväntan av att få se Chiang mai klev vi ombord. Inga problem med bokning eller försening. Efter kort flygresa där vi nog mest vilade ögonen gick vi inför landning till Chiang mai och en underbar utsikt kom fram under molnen. Vi kände redan då att detta kommer att bli ett bra stopp.

 

Ha det gott på er så länge, nästa gång berättar jag om våra upplevelser i Chiang mai


Tillbaka på hemmaplan

 

Nu är jag hemma igen efter en rundresa på 4 veckor i Thailand. Det har varit helt underbart! Vi har besökt Chiang Mai, Mae Phim, Koh Samui, Koh Tao och Bangkok. Vi hade barnens farmor och farfar med oss som förgyllde vår tur.

 

Jag tänkte att jag skulle skriva lite inlägg om det som vi har upplevt, Det kanske kan bli lite inspiration för någon annan av er som ännu inte har upplevt detta underbara land.

 

Vår resa startade på tågstationen på svågertorp i Malmö, där vi tog tåget över till Kastrup. Det är väldigt smidigt. 10 min och så står man mitt på flygplatsen. Betydligt smidigare än om vi skulle åkt till sturup.
 
Tack vare bron bor vi nu praktiskt taget på kontinenten.

 

Vi åkte med SAS, det har vi gjort de 3 senaste gångerna. Direktflyg på natten är verkligen något som jag rekommenderar. Flyget lyfter kl.22,45. Efter ca en timme serveras en lättare måltid sedan släcks kabinen ner, vilket gör det lättare att somna. Om man inte kan eller vill sova kan man ju alltid se på en film eller spela spel på sin monter som sitter i stolen framför. Jag har alltid med mig öronpluggar och ögonskydd (ja, jag vet, man ser inte klok ut) men med denna utstyrsel så brukar jag ialla fall få till en 5-6 timmars sömn. Denna gången hade jag inköpt stödstrumpor på apoteket och det hjälpte verkligen för tröttheten/svullnaden som jag brukar känna annars. Inte var de, de vackraste strumpor man sett men allt som kan göra långresan bekvämare och på så vis kännas snabbare är välkommet.

 

Mitt under natten ändras tiden och när man tror det är morgon och frukosten serveras (ca 7,30) så är det lagom att vrida om klockan till thai tid 12,30 och vips så är det bara 2 timmar kvar till landning.

 

Visst fick jag till en ganska lyckad skönmålad beskrivning av denna 11 timmar långa flygresa….. men positivt tänkande hjälper en hel del. Och man får tänka på vad som väntar när man kommer fram :)

 

Har ni några bra tips till att få en bekvämare långflygning så tar jag tacksamt emot dem.

 

Ha det gott på er och njut av solen när den behagar visa sig. Ännu är det sommar!

 


RSS 2.0