Nu närmar sig vår resa.

hej alla

Nu närmar det sig. Det är bara en månad kvar tills vi åker iväg till vårt älskade Thailand.

Det är dock med sorg i hjärtat som jag ser på nyheterna och på internet på det som händer i Bangkok. Måns han sa när han såg reportage därifrån - Är det thailändare som gör detta??

Ja, det känns jättekonstigt att se detta hända på tv. Det är så långt i från det Thailand och de thailändare som vi har mött när vi har varit där. Men detta visar bara på hur människan fungerar när den kämpar för det som den tror på eller vad pengar kan få oss att göra.

 

Det är bara att hoppas att det snart löser sig och att det inte blir fler skadade eller döda. Även om jag inte tror att det är möjligt, tyvärr.

 

Vi håller koll på läget och vi kanske får ändra vår rutt lite om detta fortsätter. Men att inte åka finns inte med i planen. Så torsdagen den 17 juni lyfter vi!!

 

Denna gången ska vi besöka följande platser:

Chiang mai- storstad i norra thailand-6 dagar

Mae Pihm- fastlandet kusten vid Rayong- 6 dagar

Koh Samui- stranden Lamai- 6 dagar

Koh Tao- stranden Chalok baan kao- 6 dagar

Bangkok- shopping -5 dagar.

 

Vi kommer att flyga mycket inrikesflyg med air asia. Och det blir även en del taxi/buss och båt. Och då får vi se en hel del annat som man annars missar.

 

Ha det gott på er alla

 

kramar


Dukoral eller inte.....

När jag skulle åka till thailand första gången fick jag höra den ena rövarhistorien efter den andra. Allt från att man blev dålig imagen oberoende av vad man åt till att man skulle räkna med att man sitta på toaletten en tredjedel av semestern, det var bara att gilla läget.


Det var med detta i tankarna som jag läste någonstans på nätet om ett drickvaccin som hette Dukoral och som skulle göra att man inte blev dålig i magen. Jag visste inte då att det egentligen är ett kolera vaccin.

Hela familjen tog det och vi var inte dåliga imagen en enda dag. Vi tror ju naturligtvis att det beror på att vi hade tagit vaccinet. Vi har varit i thailand 2 till gånger efter det och varje gång har vi tagit dukoral och vi har inte varit dåliga en enda gång.

 

I år när vi ska åka, så ska farmor och farfar följa med och farmor brukar alltid bli dålig oavsett vart hon åker och vi har rekommenderat dem att ta dukoralen. Så vi får se hur det går för henne i år.

 

Vad säger ni andra, jag har googlat en heldel och meningarna går verkligen isär. De flesta menar att det inte har ngn verkan och vissa har blivit sjuka fast att de har tagit vaccinet. Andra hävdar att de har hållit sig friska tack vare vaccinet.

 

Ibland kan det ju fungera bara för att man tror det. Oavsett vilket så är vi i alla fall övertygade om att det är tack vare detta som vi har klarat våra magar så bra. (Peppar, peppar ta i trä)

 

Hur håller ni andra era magar i trim på semestern??

 

Kramisar


RSS 2.0