Prag som stad.

Trots att vi inte fick det vårväder som vi hade önskat så var vår kortweekend i Prag ändå över förväntningarna. Det är en helt underbar stad.

Vårt närmaste shoppingcenter.

Den har många shoppinggallerier, små butiker och fina hantverksbutiker. Tyvärr var det inte så billigt som vi hade önskat. Det var väldigt mycket märkesbutiker där priserna var samma eller mer än hemma. Men det fanns guldkorn också om man letade. Bla hittade jag ett par jättefina vårskor för ynka 50:- kr. Det fanns även Marks&Spencer som var trevligt att shoppa på. Och så fanns det så klart alla de vanliga butikerna som H&M, Zara, New yorker ect.

 Extra mysigt var det att gå i gamla stan, där många av hantverksbutikerna (glas, keramik, trä produkter) låg.

Ett litet torg i Gamla stan.

Över allt i Prag fanns det många goda och prisvärda restauranger och kaffeér. Man blir både hungrig och fikasugen när man går ut och in i affärerna och då fanns det mycket att välja på.


Vi blev väldigt förvånade över hur trumpna och sura de flersta affärsbiträdena var. Vi kände oss oftast inte särskilt välkomna och frågade man något så var man mest till besvär. Det fanns så klart undantag och då blev man nästan förvånad. Det kan bero på att de flesta inte hade så bra engelska och därför tyckte att det var jobbigt att hjälpa till. Men men den stora turiststömmen som Prag har så trodde vi iallafall att de skulle vara vana vid turister. Men de verkade mest bara trötta på oss. Synd.

Det var också väldigt fina hus överallt och man fick nästan nackspärr när man gick och tittade upp mot husen för att inte missa något fint.

Otroligt fina bilder på husen.


Vi var naturligtvis på några kända turistfällor som Astronomiska uret och Karlsbron.  Vi hade kanske inte bästa kollen på vad som fanns att titta på men det fanns gott om turistgrupper överallt så när man såg någon grupp med guide som stannade och fotograferade så gjorde vi också det.  Så vi har en del turistfällor fångade med kameran men vi vet inte riktigt vad det är. Det blir till att ta fram guideboken och lusläsa så man vet vad man ska skriva under bilderna i fotoalbumet.

Promenad på Karlsbron

 Vi var ju även på Spa och på Opera mer om det kommer i andra inlägg men båda dessa upplevelser var vi också supernöjda med.

Astronomiska uret.

 Ha det gott på er


Kommentarer
Postat av: Sofia

Tycker om det du skrivit! Mysigt att se lite schyssta grejer och inte endast det vanliga sakerna som man kan se om hela tiden. ;)

2010-12-02 @ 13:14:18
URL: http://jade.se/paketresor/phuket

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0