Hemma från en underbar helg i Prag

Nu är vi tillbaka hemma efter vår långhelg i Prag. Det har varit jätteskönt men jättekallt. Pragborna gick omkring i pälsmössor och ullkappor i värsta sibirien stil. Vädret pendlade mellan -3 och +1 mulet och en isande vind. Men desto fler mysiga caféer och ölhak fick vi se.

Mycket tinnar och torn = Prag.

Att flyga med Cimber gick hur bra som helst men det var det minsta flygplan som jag någonsin har åkt med. Det var två platser på varje sida gången och 14 rader = 56 platser, en flygvärdinna och två kaptener. Flygresan tog 1 tim och 10 min och på den korta stunden hann ändå flygvärdinnan med att gå med fika/drink vagnen. Inga problem med incheckning eller förseningar var det heller så Cimber får klart godkänt.

När vi kom till flygplatsen så fick vi kvickt våra väskor, en fördel att flyga med litet plan är att det inte var så många väskor att vänta på.

Jag hade hört innan vi åkte att man skulle akta sig för taxichafförerna i Prag och att det är lätt att man blir lurad. Det fanns ett rekommenderat taxibolag som man skulle använda sig av. Detta hette AAA och hade gula bilar där det stod med stora bokstäver AAA. Inte att förväxla med de bilarna som egenhändigt klistrat dit AAA bokstäver själv för att locka till sig kunder. Deras bilar var dock inte gula. Gula AAA hade en monter precis bredvid bagegebandet så vi fick tag på en taxi direkt. Vi betalade 600czk=240kr(han körde på taxameter men sa att det inte kunde bli mer än 600czk) in till stan (vi bodde ganska centralt). När vi kom fram så fick vi en kupong av taxichaffören och den skulle vi kunna använda till vår tillbaka resa och då fick men 50% rabatt. Vi fick dock inte detta då den chaffören som hämtade oss (när vi skulle hem) sa att för at få detta behövde man förhandsboka returresan 24 timmar innan. Det kan vara bra att veta för vi fick inte den infon. Hotellet kan säkert hjälpa till med bokningen.

Rätt AAA taxi.

Jag återkommer med mer om Pragresan i nästa inlägg, jag har massor att berätta.
Ha det gott


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0